Erişilebilirlik

Hükümet Güvenoyu Aldı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. Hükümet, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güvenoyu aldı.

535 milletvekilinin katıldığı oylamada yeni hükümet, 197’e karşı 337 oyla onaylandı.

CHP, MHP ve DTP red oyu verirken çekimser kalan tek milletvekili eski başbakanlardan Mesut Yılmaz oldu.

Başbakan Erdoğan, güvenoylamasının ardından yaptığı konuşmada muhalefete eleştiri ve uyarıları için teşekkür etti.

Erdoğan, Türkiye’nin 60. hükümet döneminde büyük kazanımlar elde edeceğini savundu.

Erdoğan, hedeflerinin Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi olduğunu belirtirken, bunun için özellikle tarafsız davranmaya gayret edeceklerini anlattı.

Erdoğan, konuşmasıyla CHP lideri Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli’den alkış alırken, ‘Kürt sorunu’ yüzünden gerginlik yaşadığı DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ten özel kutlama aldı. Türk, Erdoğan’ı alkışlamakla yetinmeyip, yanına giderek kutladı.

Köşk'te İlk Resmi Davet

Çankaya Köşkü’nde ilk resmi davetini de veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuklarını eşi Hayrünnisa Gül’le değil, yalnız karşıladı.

Konuklara da eşsiz davetiyenin gönderildiği kabule, CHP’den katılım olmazken, MHP lideri Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk partilileriyle birlikte geldi.

Davete TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Vekili Sacit Adalı, Bakanlar, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ile eski bakanlardan Abdüllatif Şener ve Ali Coşkun katıldı.

Davete, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ise '5-7 Eylül tarihlerinde ordu komutanlıklarına gerçekleştirecekleri ziyaretler nedeniyle' mazeret bildirerek katılamadılar.

Kabulde Genelkurmay'ı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu temsil etti.

XS
SM
MD
LG