Erişilebilirlik

Berlin'de İletişim ve Teknoloji Fuarı


Berlin şu aralar elektronik sektörünün devlerini ağırlıyor. Bugün kapılarını ziyaretçilere açan Uluslararası İletişim ve Teknoloji Fuarı IFA dünyanın bu alandaki en önemli fuar olma özelliğini taşıyor.

Bilgi çağı, bilgiye ve teknolojiye dayalı sektörleri ön plana çıkarıyor. Sektörün vitrini olarak kabul edilen Uluslararası İletişim ve Teknoloji Fuarı IFA ’da bu yıl, 166 bin metrekarelik fuar alanında birbirinden çekici elektronik eşya sergileniyor. Fuarda ses-video teknikleri, kablo-tv teknolojisi, bilgisayar ve telekomünikasyon teknolojisine ilişkin son ürünler yer alıyor. Ancak son nesil LCD ve plazma televizyonlar ile multimedya bu yılki fuara damgasını vuruyor. Bunun yanında uydu üyerinden mobil televızyon yayını, navigasyon cihazları, dizüstü bilgisayar ve kirlendiği yada eskidiği için çalışmayan CD’ler için çözümler fuarın ilgi çeken ürünleri.

Bu alandaki pazar gelişiminin bu yılın ilk yarısında çok olumlu olduğu, nitekim Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde eğlence ve elektronik sektöründe satışın yüzde 5 oranında artarak 62 milyar Euro’ya ulaştığı ve 2008’de de bu gelişmenin devam edeceğini haber veriliyor.

32 ülkenin yer aldığı IFA’ya Türkiye’den de 10 firma katılıyor. IFA'ya 18 yıldır aralıksız katılan, bu yıl ise fuardaki Türk elektronik firmaları içinde en büyük standı açan Vestel ve Beko firmalarının yetkilileri, Türkiye’nin uzun yıllar tüplü televizyon alanındaki başarilarindan sonra plazmada da iddialı bir ülke konumuna geldiğini belirtiyor.

Örneğin Almanya'ya en fazla Türkiye'den televizyon ithal edilmesi bu sözlerinin kanıtı. Ülkeye ithal edilen toplam 6 milyon televizyondan yarısının Türkiye'den geldiği biliniyor.

Bu arada dünyada yeni eğilim haline gelen “Farklı ürünleri aynı kutuda birleştirme kavramı”da IFA’da önemle üzerinde durulan bir konu. Özellikle evde yoğun olarak kullanılan bulaşık makinası yada buzdolabı gibi beyaz eşyaları başta televizyon olmak üzere farklı elektronik cihazlarla kombine eden entegre teknolojiler son kullanıcılara temel avantajlar sağlıyor.

5 Eylül’e kadar açık kalacak fuarı 250 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG