Erişilebilirlik

Irak Başbakanı Cevap Verdi


Irak Başbakanı Nuri el Maliki kendisini eleştiren Amerikalı politikacıların, hükümetinin kaydettiği başarıları görmediğini söyledi.

Bugün (Pazar) Bağdat'ta gazetecilerle konuşan Maliki, Washington'dan kendisine yöneltilen eleştirilerin Irak'ta istikrar sağlanmasını engellemek için çalışanlara cesaret verdiğini belirtti.

Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yarışan politikacılardan Senatör Hillary Clinton ve öteki bazı Amerikalı politikacılar, Irak Parlamentosu'nun Başbakan Maliki'yi görevden uzaklaştırması gerektiğini söylüyor.

Maliki ise Amerika'da kendisini eleştirenlerin Irak'ın yaşamakta olduğu tahribatın boyutlarını bilmiyor olabileceklerini, Irak hükümetinin mezhep çatışmalarını ve iç savaşı önlemek için harcadığı çabaları ve sağladığı başarıları takdir etmediklerini savundu.

Amerika'nın Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Irak'taki Koalisyon Kuvvetleri Komutanı Amerikalı Orgeneral David Petraeus önümüzdeki hafta, Başkan Bush'un bu yıl başlarında aldığı, Irak'a 30 bin asker daha gönderme kararından buyana sağlanan gelişmeler hakkında Kongre'ye rapor vermeye hazırlanıyor.

XS
SM
MD
LG