Erişilebilirlik

Irak: Ağustos Ayında 1771 Ölü


Irak'ta Ağustos ayında 1771 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölü sayısının Temmuz ayına oranla arttığı belirtildi.

Ağustos ayındaki saldırıların en büyüğü Yezidi toplumunu hedef almıştı. 14 Ağustos'taki saldırıda 400 kişi öldürülmüştü.

Amerikalı yetkililer, radikal Şii lider Mukteda el Sadr'ın Mehdi Ordusunun faaliyetlerini dondurmasını memnunlukla karşıladıklarını ve bu sayede el Kaide'ye yönelik operasyonlara hız verileceğini açıkladı.

Irak'ta bugün düzenlenen operasyonlarda yedi teröristin öldürüldüğü; 15 militanın tutuklandığı öğrenildi.

Bu arada, Bağdat'ta Mehdi Ordusuna yönelik baskında üç kişinin tutuklandığı açıklandı.

Öte yandan, operasyondan dönen Amerikan askeri konvoyu mayına çarptı - ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu arada, Iraklı Şii ve Sünni politikacıların mezhepler arası çatışmalara son vermek için Finlandiya'da toplantı yaptığı bildirildi.

Emekli İngiliz Komutan ABD'yi Eleştirdi

2003 yılında Irak'ın işgali sırasında İngiliz birliklerini komuta eden emekli Orgeneral Michael Jackson, Irak'taki sorunların kaynağının Amerika'nın işgal sonrası politikası olduğunu söyledi.

Jackson, işgalden sonra Amerika'nın Irak'a yeterli sayıda asker sevketmediğini, Irak'ın idare edilmesi konusunda yapılan önerileri uygulamadığını söyledi. Jackson, dönemin Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in politikalarının "iflas" ettiğini kaydeti.





XS
SM
MD
LG