Erişilebilirlik

Yeni Bakanlar Kurulu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bakanlar kurulu listesini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduktan sonra Çankaya Köşkü'nden ayrılmadan yaptığı açıklamada, Gül'ün, Türkiye'nin 60'ncı Bakanlar Kurulu listesini onayladığını bildirdi.

Yeni Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye için öngördükleri hedefleri gerçekleştirecek bir kadro olarak tasarlandığını ve hazırlandığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye’nin önüne yeni hedefler koyduk. Yeni dönemde de özgür ve müreffeh bir Türkiye idealinin takipçisi olacağız,” dedi.

"Atatürk’ün veciz bir şekilde ortaya koyduğu gibi, milleti sevmek ona hizmet etmekle olur" diyen Başbakan Erdoğan, eskilerin yanında yeni isimlerle, taze bir kanla yola devam edeceklerini söyledi.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda, Abdullah Gül'den boşalan Dışişleri Bakanı görevine Ali Babacan getirildi. Erdoğan, Babacan'ın, Avrupa Birliği'yle Başmüzakerecilik görevini de yürüteceğini söyledi. Yeni hükümette İçişleri Bakanı olarak Beşir Atalay atandı. Savunma Bakanı Vecdi Gönül aynı görevde kaldı. Eski Cumhuriyet Halk Partili Ertuğrul Günay'a Turizm ve Kültür Bakanlığı görevi verildi.

Yeni kabinede tek bir kadın bakan bulunuyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yine Devlet Bakanı olarak atandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısını bu akşam yapacağını ve çeşitli bakanlıkların görev ve yetki alanlarıyla ilgili düzenlemelerin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG