Erişilebilirlik

ABD Operasyonunda 'Siviller Öldü' İddiası


Amerikan ordusu, Irak’ın kuzeyindeki Samarra kentinde direnişçilerin girdiği öğrenilen bir binaya hava saldırısı düzenledi.

Emniyet yetkilileri, saldırıda beşi çocuk yedi sivilin öldüğünü duyurdu. Iraklı yetkililerin açıklaması, Amerikan ordusunca doğrulanmadı.

Bu arada, ülkenin kuzeydoğusunda düzenlenen ayrı bir hava saldırısında dört Kürt polisin öldüğü, sekizinin de yaralandığı açıklandı. Peşmergelerin sözcüsü, Amerikan helikopterlerinin Kürt polislere ait iki kontrol noktasına ateş açtığını duyurdu. Amerikan ordusu, olayı doğruladı ve soruşturma yapıldığını bildirdi.

Öte yandan İngiliz birlikleri güneydeki Basra’a bir polis merkezini Iraklı yetkililere devretti. Uzun vadede Irak’tan çekilmeye hazırlanan İngiliz ordusu, Iraklı polisleri eğitmek üzere merkezde bir grup asker bulunduracak.

Irak’ın iç ve kuzey bölgelerinde düzenlenen Amerikan operasyonlarında da 11 terörist zanlısının öldürüldüğü, altısının sağ ele geçirildiği açıklandı.

Kerbela’da da 12. İmam Muhammed el Mehdi'nin doğum günü dolayısıyla düzenlenecek törenler için kent ve kente giriş-çıkış noktaları, Şii hacıları taşıyan konvoylar dışında araç trafiğine kapatıldı.
XS
SM
MD
LG