Erişilebilirlik

Yunanistan'da Kundaklama Şüphesi


Yunan hükümeti, ülkenin yarıya yakınını kasıp kavuran orman yangınlarının olası sorumlularının yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi sağlayanlara 1 milyon Dolar’dan fazla ödül vaadinde bulundu.

Ülkenin özellikle güney bölgelerini etkisi altına alan yangınlar, rüzgarın şiddetiyle yayılmış durumda. Şu ana kadar 62 kişi hayatını kaybetti.

Yangınlar, Yunanistan’ın tek başına mücadele edemeyeceği ölçüde artmış bulunuyor. Yangın söndürme çalışmalarına Avrupa Birliği ülkelerinin yanısıra, İsrail ve Sırbistan’da katılıyor. Olağanüstü sıcak hava ve rüzgar söndürme çalışmalarını aksatıyor.

Başbakan Kostas Karamanlis, Perşembe gününden bu yana bu kadar çok yangın çıkmasının tesadüfle açıklanamayacağını söyledi. Alevler tarihi alanları da tehdit ediyor.

Mora yarımadasında çok sayıda orman alev alırken, Olimpiya antik kentine yaklaşan bir yangın birkaç metre kala kontrol altına alındı. Dünyadaki ilk olimpiyat oyunlarının düzenlendiği yer olarak kabul edilen Olimpiya, Dünya Miras alanları listesinde bulunuyor. Yunanistan Kültür Bakanlığı, alana yerleştirilen yangın söndürme sisteminin zamanında faaliyete geçtiğini bildirdi.

Öte yandan, Yunanistan’ın iç bölgelerindeki Fthiotida’da da yer yer orman yangınları çıktığı bildirildi.
XS
SM
MD
LG