Erişilebilirlik

Korsanlardan Biri El Kaide İle Bağlantılı


Lefkoşa - İstanbul seferini yapan Atlasjet'e ait yolcu uçağını kaçıran iki korsandan birinin el Kaide kamplarında eğitim gördüğü ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı Mısır pasaportu taşıyan ancak Filistin uyruklu olduğu anlaşılan Mommen Abdülaziz Talih’in Suudi Arabistan’da 11 Eylül saldırılarını planlamak suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılan bir başka mahkumla aynı cezaevinde yattığını bildirdi.

Habere göre Talih ve Türk korsan Mehmet Reşat Özlü’nün amacı, uçağı İran’a indirdikten sonra Afganistan’a giderek El Kaide örgütüne katılmaktı.

Cumartesi günü girişilen ve yaklaşık altı saat süren kaçırma olayı sırasında korsanlar, ellerinde bomba süsü verdikleri paketle uçağı ele geçirdi, ancak kokpite girmeyi başaramadı. Tahran’a gitmek istediklerini söyleyen iki korsan, daha sonra yakıt almak için Antalya’ya inmeye ikna edildi.

Antalya'da önce pilotlar kokpit penceresinden atlayarak kaçtı. Bir süre sonra da acil çıkış kapısını kıran yolcular uçaktan kaçmayı başardı. Uçaktaki 136 yolcu ve altı kişilik mürettebattan yaralanan olmadı.

İki korsanın bugün mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

XS
SM
MD
LG