Erişilebilirlik

Müşerref'ten Terörle Ortak Mücadele Çağrısı


Afganistan ve Pakistanlı aşiret liderleriyle politikacıları Kabil’de biraraya getiren toplantı dün sona erdi. Dört gün süren toplantının sonunda militanlara karşı mücadele ve iki ülke arasında sınır güvenliğinin arttırılması çağrısı yapıldı.

Toplantının kapanışında konuşan Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, radikal dinci hareketin iki ülkede de bölgesel ekonomik kalkınmaya zarar verdiğini söyledi.

Bununla birlikte, General Müşerref, Pakistan’daki bazı aşiretlerin Afganistan’da faaliyet gösteren Taleban militanlarına destek verdiğini kabullendi ve bununla mücadele etme sözü verdi. Müşerref, aşiret bölgelerindeki terör yuvalarının temizlenmesi konusunda her iki ülkenin de sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kabil’de biraraya gelen 600’ü aşkın Pakistanlı ve Afgan aşiret lideri, sınırın iki tarafında artan şiddet olayları ve istikrarsızlığa çözüm yolu aradı. Katılımcılar, toplantının iki ülke arasındaki gerginliği azalttığını da belirtiyor.

Pakistan Devlet Başkanı Müşerref’in toplantının açılışında konuşması bekleniyordu, ancak ülkesindeki iç sorunları gerekçe göstererek, ilk günkü konuşmayı ertelemişti.

Toplantının ikincisinin gelecek yıl Pakistan’da yapılması planlanıyor.
XS
SM
MD
LG