Erişilebilirlik

Rehineler İçin Görüşme Girişimi


Afgan ve Güney Koreli yetkililerle 21 Güney Koreli’yi rehin tutan Taleban, krizi görüşecek yer konusunda anlaşamıyor.

Taraflar bugün de uygun bir yer bulmak amacıyla görüşmeler yaptı. Ancak Taleban, Afgan hükümetinin kontrolundaki bir bölgede görüşme yapmak istemiyor.

Birkaç gündür Afganistan’da temaslarda bulunan Güney Kore heyeti 19 Temmuz’dan buyana Taleban’ın elinde rehin olan 21 Güney Koreli yardım görevlisinin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla Taleban’la görüşmeye çalışıyor.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Cheon Ho-Seon’a göre, Taleban, Seul hükümetinin, Koreli rehinelere karşılık Afganistan’da hapiste tutulan Taleban militanlarının salıverilmesi konusundaki isteklerini karşılayamadığını söylüyor.

Bir grup Afgan doktor, ikisi ağır hasta olan rehineleri tedavi etmek için gönüllü oldu, ancak Taleban’ın öneriyi kabul edip etmediği bilinmiyor.

Taleban militanları Afgan hükümetinin isteklerini karşılamakta yetersiz kaldığını öne sürerek iki rehineyi daha once öldürmüştü.

Geri kalan rehinelerin çoğu, kadın ve yardım görevlisi olduklarını söyleyen Hrıstiyan misyonerler. Afgan hükümeti otobüsle Kabil’den Kandahar’a giderken kaçırılan rehinelere karşılık hapisteki Taleban militanlarını serbest bırakmak için görüşmek istemiyor.

XS
SM
MD
LG