Erişilebilirlik

Irak'ta 4 Militan Öldürüldü


Irak’ta bugün iki ayrı operasyonda Amerikan askerleri dört teröristi öldürürken 51 militanı da yakaladı.

Kasırın’daki operasyonda 18 terörist tutuklandı, dört militant öldürüldü. Militanların koalisyon birliklerine karşı bombalı saldırılar yaptıkları bildiriliyor.

Askeri yetkililere göre Kerkük yakınlarındaki operasyonlarda da 33 militan ele geçirildi. Bugün batıda Anbar’daki çatışmalarda bir Amerikan deniz piyadesinin de öldüğü bildirildi.

Bu arada Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Cakarta’da yapılan Asya Futbol Kupası’nda şampiyon olan Irak Milli Takımı’nı dün karşıladı. Bağdat’ın sıkı güvenlik altındaki Yeşil Hat bölgesinde yapılan törende Başbakan Maliki takımın Irak halkının yüzünü yeniden güldürdüğünü söyledi. Güvenlik kaygıları yüzünden birçok Bağdatlının törene katılmasına izin verilmedi.

Bu kutlamalardan birkaç saat önce Perşembe gecesi geç saatlerde silahlı kişiler Irak’ın en saygı duyulan Şii lideri Ali el Sistani’nin bir yardımcısını öldürmüştü.

Öteyandan Irak hükümeti Başbakan Maliki’nin Salı günü Türkiye’yi, Çarşamba günü de İran’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, Maliki’nin iki ülkede de güvenlik konularında görüşmeler yapacağını söyledi. Maliki’nin Ankara görüşmelerinde PKK’yla mücadele konusunun ele alınacağı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG