Erişilebilirlik

Lübnan'da El Kaide Militanlarıyla Çatışma


Lübnan’ın kuzeyindeki bir mülteci kampında üslenen el Kaide militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada üç Lübnan askeri öldü.

Militanlar yerleştirdikleri mayın ve bombalı tuzaklarla Lübnan askerlerinin ilerleyişini yavaşlatıyor. Fetih el İslam militanları düzenledikleri roket saldırısında Nahr el Bared kampı yakınındaki bir enerji santralini hedef aldı. Santralde üretim dururken çevreye elektrik verilemedi. Beyrut’un güneyinde ise Birleşmiş Milletler bürolarının yakınına yerleştirilen zaman ayarlı bir patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Bu arada Başkan Bush Lübnan hükümetine zarar vermeye çalışan kişilerin Amerika’daki mal varlıklarının dondurulması için emir verdi.

Başkan Kongre’ye gönderdiği mektupta atılan bu adımla Lübnan’daki kanunları hiçe sayanların ve bu ülkeye Suriye’nin müdahalesini destekleyenlerin hedeflendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey Maliye Bakanlığı’nın sözü edilen kişileri belirleyeceğini söyledi. Bush Haziran ayında Lübnan’daki Fuad Siniyora Hükümetini devirmeye çalışan bazı Suriyeli ve Lübnanlı yetkililerin Amerika’ya girişini yasaklamıştı.

XS
SM
MD
LG