Erişilebilirlik

'Irak'ta İnsani Kriz Yakın'


İngiliz yardım kuruluşu OXFAM sekiz milyon insanın acil yardıma ihtiyaç duyduğu Irak’ta, büyük bir insani krizin yaklaştığını açıkladı. Örgüt yayınladığı raporda, yetersiz beslenme ve içecek su sıkıntısının, 2003 yılındaki işgalden önceki duruma kıyasla daha kötü olduğunu belirtti.

Raporda Iraklı çocukların yüzde 28’inin kötü beslendiği ve Irak halkının yüzde 70’inin temiz içme suyundan yoksun olduğu belirtiliyor. Bu da durumun, işgalden bu yana yüzde 50 oranında daha kötü olması anlamına geliyor.

Yardım kuruluşu Irak hükümetini, dul kadın ve çocuklara yaptığı 100 Dolarlık yardımı 200 Dolara yükseltmeye ve gıda maddesi dağıtımını düzeltmeye çağırdı.

Öte yandan Bağdat’ta bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 6 kişi öldü, en az 30 kişi de yaralandı.

Bomba, Asya Kupası final maçı nedeniyle dün konan araç trafiği yasağının kalkmasından hemen sonra kentin büyük meydanlarından birinde patladı.

Bu arada Amerikan ordusu, el Anbar ilindeki çatışmalarda geçen hafta 3 askerin daha öldürüldüğünü açıkladı. Pazar günü de iki Amerikalı askerin öldüğü bildirilmişti.

Irak parlamentosu ise 4 Eylül’e kadar yaz tatiline girdi. Parlamento, Amerikalı yetkililerin Irak’taki gelişmelerle ilgili olarak Kongre’ye rapor sunmasına kadar kapalı kalacak.

XS
SM
MD
LG