Erişilebilirlik

Bağdat'ta İkinci ABD-İran Görüşmesi Bugün


Amerika, Bağdat’da bugün İranlı yetkililerle yapılacak üst düzey görüşmenin yalnızca Irak’ın güvenliği konusuna yoğunlaşacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker’ın, Irak konusundaki tavrını değiştirme yönünde İranlılar’a baskı yapacağını açıkladı.

Toplantıya Crocker’la birlikte İran büyükelçisi Hasan Kazemi Kumi de katılacak. İki büyükelçi Mayıs ayında Bağdat’ta ilk görüşmüştü. Bu görüşme Amerika ve İran arasında 30 yıldan sonra gerçekleştirilen ilk üst düzey temas olmuştu.

Amerika, İran’ı Iraklı Şii milislere destek vermekle suçluyor. İran ise suçlamaları reddediyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü McCormack, İran’ın Mayıs ayındaki görüşmeden bu yana tavrında bir değişiklik görülmediğini belirtti.

Bugünkü görüşmede, İran’da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşları konusu gündeme alınmayacak. İran asıllı bu Amerikalılar, casuslukla suçlanıyor.

Bu arada Bağdat’ta dün düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda en az 17 kişi öldü. Amerikan ordusu da çatışmalarda dört asker kaybettiğini duyurdu.

XS
SM
MD
LG