Erişilebilirlik

Taleban Rehineler İçin Verdiği Süreyi Uzattı


Afganistan’da Taleban militanları kaçırdıkları 23 Güney Koreli yardım görevlisinin bırakılması için verdikleri süreyi uzattı.

Militanlar, Afganistan ve Güney Kore hükümetlerine 24 saat daha zaman tanıdıklarını açıkladı. Taleban militanları, yardım görevlilerinin karşılığında hapishanede tutulan 23 militanın serbest bırakılmasını istiyor, aksi halde rehinelerin öldürüleceğini söylüyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, rehinelerin kurtarılması için zamana karşı yarıştıklarını bildirdi. Bakanlık sözcüsü, Güney Korelilerin yanı sıra 1 Alman ve 4 Afgan rehineyi daha kurtarmaya çalıştıklarını belirtti. Taleban daha önce öldürüldüğünü açıkladığı 4’ü Alman 5 rehinenin de hala hayatta olduğunu doğruladı.

Helmand'da Çatışma

Afganistan’daki koalisyon güçleri ülkenin güneyinde yapılan operasyonlarda 50 Taleban militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Taleban militanları dün Helmand’da devriye gezen koalisyon askerlerine karşı saldırı düzenledi. Bombalı araçla girişilen intihar saldırısının ardından Amerikan ve Afgan birliklerinin hava desteği istediği ve bölgeye gönderilen uçakların en az 4 adet bomba attığı bildirildi.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, militanların bir uçağı düşürmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu belirtildi. Bugün sona eren çarpışmalarda sivil kayıp olmadığı da açıklandı.

Devlet Başkanı Hamid Karzai, daha önce yaptığı açıklamada sivillerin öldürülmesini “kabul edilemez” diye niteleyerek, çatışmalarda halka zarar verilmemesi konusunda uyarmıştı.

XS
SM
MD
LG