Erişilebilirlik

Wilson: 'PKK'ya Silah Sağlamıyoruz'


Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ettiklerini söyleyerek, “Terör örgütü olarak kabul ettiğimiz bir örgüte silah sağlamamız mantıklı değil” şeklinde konuştu.

Türkiye'deki televizyonlarda yayınlanan haberlere göre, Büyükelçi Wilson, bu açıklamayı Fransız Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyon sırasında yaptı.

Haberlere göre Wilson, teröristlerin, 'ABD'nin PKK'ya silah verdiği' yönündeki iddialarını ciddiyetle incelediklerini açıkladı.

Washington'dan Açıklama İstendi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, PKK terör örgütüne ABD yapımı silahların verildiği yönündeki iddialar konusunda Washington'dan açıklama istendiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'la yaptığı telefon görüşmesinde bu konunun değerlendirildiğini belirtti. Gül, ayrıca, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'la yapılan görüşmede bu konunun gündeme getirildiğini; Wilson'ın “Böyle bir şey mümkün değil, ama araştıracağım” dediğini aktardı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, geçtiğimiz günlerde bazı Amerikan silahlarının PKK terör örgütünün eline geçtiğini açıklamıştı.

Bir süre önce de, teslim olan üç terörist, örgütün elinde ABD yapımı silahlar olduğunu ileri sürmüştü.

XS
SM
MD
LG