Erişilebilirlik

Pakistan'da Lal Camisi'ne Operasyon


Pakistan’ın başkenti İslamabat’ta güvenlik kuvvetlerinin Lal Camisi’ne düzenlediği operasyonda 50 medrese öğrencisiyle 8 asker öldü.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, camide ölenler arasında militan dinci grubun lideri İmam Abdül Raşit Gazi'nin de bulunduğunu bildirdi. İmamın eylem boyunca caminin bodrum katında saklandığı sanılıyor. Pakistan askeri yetkilileri, imamı, öğrencileri kalkan olarak kullanmakla suçluyordu.

Pakistan askeri sözcüsü Tümgeneral Vahid Erşad, cami ve medresenin büyük bir bölümünün askerler tarafından kontrol altına alındığını bildirdi. Operasyon sırasında en az 70 kişinin kurtarıldığı açıklandı. Bu sabaha karşı düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Operasyonun başlamasıyla birlikte camiden yoğun patlama ve silah sesleri gelirken, binanın bazı yerlerinden dumanların yükseldiği görüldü.

Dün eski Başbakan Çavduri Şücaat ve bazı dini liderlerden oluşan bir heyet, camideki şeriatçı militanların lideri radikal imam Abdül Raşit Gazi’yi telefonla arayarak teslim olmaya çağırmış ancak imam bunu reddetmişti.

XS
SM
MD
LG