Erişilebilirlik

ABD: Çekilme Takvimi İçeren Tasarı Sunuldu


Amerika’da, Demokrat Partili Senatör Carl Levin, Irak’taki Amerikan askerlerinin 120 gün içinde çekilmesine başlanmasını öngören bir tasarı sundu.

Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Carl Levin, Iraklı liderlerin daha fazla sorumluluk üstlenmesi için böyle bir çekilme takviminin gerekli olduğunu açıkladı.

Levin’in tasarısında, çatışmalara 2008 yılının Nisan ayında son verilmesi ve Irak’ta az sayıda asker bırakılması öngörülüyor.

Başkan aday adayı, Cumhuriyetçi Senatör John McCain tasarıya karşı çıktı ve çekilme takvimi açıklanmasının güvenlik sorununu çözmeyeceğini savundu.

Bush: Politikada Değişiklik Yok

Başkan Bush ise, artan baskılara rağmen Irak politikasını değiştirmiyor.

Bush, Ohio eyaletinde yaptığı konuşmada, Irak’a sevk edilen ek askerlerin etkili olup olmadığının belirlenmesi için Kongre’den Eylül ayına kadar zaman istedi.

Cumhuriyetçiler Arasında Muhalefet Artıyor

Bush, Irak konusunda kendi partisinin desteğini de yavaş yavaş kaybetmeye başladı.

Cumhuriyetçi Senatör Olimpia Snow, bir çok Cumhuriyetçinin askerlerin Irak’tan aşamalı olarak çekilmesini isteyeceğini söyledi.

Halkın Yüzde 70'i Çekilmekten Yana

Yeni bir kamuoyu yoklamasına göre, Amerikan halkının Irak savaşına muhalefeti en yüksek düzeyine çıktı. Amerikalıların yüzde 70’i Amerikan kuvvetlerinin Nisan’a kadar Irak’tan çekilmesini isterken sadece yüzde yirmisi asker sayısını arttırmanın olumlu etki yaptığı görüşünde.

Anket ayrıca Amerikan halkının Bush’a verdiği desteğin yüzde 29’a düştüğünü de gösteriyor.

XS
SM
MD
LG