Erişilebilirlik

’11 Eylül ve Irak Savaşı Doğrudan Bağlantılı’


Amerika, 4 Temmuz 1776’da İngiltere’den bağımsızlığını ilan etmesinin 231’inci yıldönümünü kutlarken, Başkan Bush, Batı Virginia Eyalet Ulusal Muhafız Birliği’nde bir konuşma yaparak, Irak politikasını savundu.

Başkent Washington yakınında, Batı Virginia’nın Martinsburg kasabasında askerlere ve asker ailelerine hitaben konuşan Bush, Irak’a ek askeri güç sevketme kararının olumlu sonuçlarının görülmeye başladığını söyledi.

Başkan Amerika’nın hedef olduğu 11 Eylül 2001 terör saldırılarıyla Afganistan ve Irak savaşları arasında doğrudan bağlantı kurdu ve “terörle savaşı kendi ülkemizde değil, bize savaş açanların olduğu yerde yürütmek için oradayız” diye konuştu.

Amerikan halkının yaşam tarzını zorla değiştirmek isteyen radikallere karşı savaş verildiğini söyleyen Bush, “Amerika, bütün dinlere kucak açan, herkesin serbestçe kendi dininin gereklerini yerine getirdiği bir ülke olduğu halde düşmanlarımız, kendi ibadet tarzlarını bize zorla kabul ettirmek istiyor,” dedi.

Afganistan’da Amerika’nın öncülüğünde yürütülen çabalar sonunda bugün Afgan halkının özgür ve kendi hükümetini serbestçe seçmiş olduğunu belirten Bush, Irak’ta ise zaferin daha çok sabır, cesaret ve fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

“Irak’ta mücadele ne kadar zor olursa olsun, kazanmak zorundayız” diyen Başkan, şu anda Irak’tan çekilmenin sözkonusu olmadığını ancak, Irak hükümetinin kendi sorumluluklarını tam olarak yerine getirdiği ve o ülkedeki Amerikan askeri varlığının bugüne kıyasla çok daha az olduğu günlerin de geleceğini vurguladı.

Askerlerin ve asker ailelerinin alkışları arasında kadın-erkek bütün Amerikan askerlerine ve ailelerine yaptıkları fedekarlık dolayısıyla teşekkür eden Bush, “Amerika’nın güvenliği için şart olmasaydı askerlerimizi bu savaşa göndermezdim” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG