Erişilebilirlik

İngiltere'de Terör Alarmı


Son 48 saat içinde Londra ve Glasgow'da yaşanan olaylar nedeniyle İngiltere'de terör alarmı verildi.

İskoçya'daki Glasgow havaalanının yolcu terminali girişinde bugün meydana gelen olayla ilgili olarak iki kişi göz altına alındı. Sanıkların kimliği açıklanmadı.

Havaalanının yolcu terminali girişine çarpan Jeep marka araç alev aldı. Görgü tanıklarına göre hız yapan araç, önce terminalin hemen dışındaki kapalı bölgeye girdi, daha sonra terminal binasına çarparak alev aldı. Araçta bulunan iki kişiden biri polis tarafından yakalanırken ikincisi, aldığı yanık yaraları nedeniyle kritik durumda hastaneye kaldırıldı.

Glasgow Polisi, bu olayla dün Londra'da yaşanan olaylar arasında bağlantı olduğuna inandıklarını bildirdi.

Scotland Yard dün Londra'nın merkezinde bulunan bomba yüklü araçlarla bu olay arasında bir bağlantı olup olmadığını da araştırıyor.

Glasgow havaalanında yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, havaalanında bütün uçuşlar iptal edildi. Olay sonucu yaralanan olmadığı bildirildi.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, olayları değerlendirmek üzere güvenlik komitesini topladı.

Londra'daki Olay Soruşturuluyor

Dün, Londra’nın merkezinde parketmiş iki araçta bulunan patlayıcı maddeler polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Piccadily Circus yakınındaki Haymarket bölgesinde sabah erken saatlerde yoldan geçen bir kişinin ihbarı üzerine bir aracı inceleyen polis, benzin dolu bidonlar, likit gaz tüpleri ve içi çivi dolu çubuklar bulduğunu bildirdi.

Londra polisi daha sonra Buckingham Sarayı yakınındaki bir yolu trafiğe kapattı. Bu bölgede de şüpheli bir otomobil görüldüğü bildirildi. Polis robotuyla yapılan inceleme sonunda, bu otomobilde de ilkinde olduğu gibi, yakıt dolu bidonlar, likit gaz tüpleri, çiviler ve bir cep telefonu bulunduğu açıklandı.

İki aracın da Mercedes marka otomobiller olduğu bildirildi.

Polis araçlarda bulunan bombaların, başka ülkelerde el Kaide tarafından düzenlenen saldırılarda kullanılan bombalarla aynı olduğunu açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Jacqui Smith, olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG