Erişilebilirlik

Bağdat'ta Otobüs Durağında Bombalı Saldırı


Iraklı yetkililer Bağdat’ta bir otobüs durağında meydana gelen patlamada en az 21 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Başkentin çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Bayaa mahallesindeki bombalı saldırıda en az 40 araç da hasar gördü. Yine başkentte, Şorja bölgesine düzenlenen havan topu saldırısında iki kişi yaşamını yitirdi.

Basra’da ise yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 İngiliz askeri öldü. Bağdat yakınlarında da Dicle nehrinde başları kesik 20 ceset bulundu.

El Kaide Liderleri Arasındaki Türk Öldürüldü

Amerikan ordusu, Cumartesi günü, Irak’ta, Havica’nın güneyinde düzenlenen bir baskında, Mehmet Yılmaz ve Mehmet Reşit Işık adlı iki el-Kaide liderinin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, Halit el Türki olarak da bilinen Yılmaz’ın, yabancı savaşçıların Irak’a ulaşımından sorumlu bir el Kaide hücresinin lideri olduğu belirtildi.

Askeri sözcü Tuğgeneral Christopher Garver, bu kişileri “çok tehlikeli teröristler” olarak tanımladı. Yapılan açıklamada, Yılmaz’ın 2001 yılında bir grup Türk’ü Afganistan’a götürerek koalisyon birlikleriyle savaştığı belirtiliyor.

Açıklamaya göre, Yılmaz Afganistan’da yaralandı ve tedavi görmek için gittiği Pakistan’da tutuklanarak 2004 yılında Türkiye’ye iade edildiği bildirildi. 2005 yılında serbest bırakılan Yılmaz’ın terör faaliyetlerinin Türk makamları tarafından da incelendiği bildirildi.

XS
SM
MD
LG