Erişilebilirlik

Orgeneral Büyükanıt'tan Uyarı 


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt kuzey Irak’a askeri operasyon gerektiğine ilişkin görüşünü yineledi. Büyükanıt, Türkiye’nin böyle bir operasyonla PKK’yı bir anda bitiremeyeceğini ancak "darbe vuracağını" şeklinde konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’nın tanıtımı için Isparta’da düzenlenen 2 günlük basın turu kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükanıt, Türkiye’nin müttefikleri arasında PKK’ya doğrudan ya da dolaylı destek verenler olduğunu da belirtti ve PKK’ya dış desteğin kesilmesi konusu üzerinde dikkatlice durulmasını istedi.

Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay’ın teröre karşı halkın "kitlesel refleks" göstermesi gerektiği yönündeki yazılı açıklamasına da açıklık getirdi. Bir teröristin dağda gezebilmesi için aşağıda en az 10 insana ihtiyacı olduğunu anlatan Büyükanıt, terörle mücadelede başarıya ulaşmaya en büyük engelin işbirlikçiler olduğunu söyledi. Büyükanıt, bu işbirlikçilerin genellikle yerleşim yerlerinde olduğunu ve etkisiz hale getirilmeleri gerektiğini kaydetti.

5 bin PKK’lı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, PKK ile mücadele kapsamında tüm komando tugaylarının profesyonel olacağını açıkladı. PKK’nın Siirt ve Şırnak’ta yoğunlaştığını söyleyen Başbuğ, yurtiçinde 1800-1900, yurdışında ise 3 bin 350-3 bin 750 civarında PKK’lı tespit ettiklerini, toplamda bu sayının 5 bin 150-5 bin 650’ye ulaştığını dile getirdi.

Orgeneral Başbuğ, PKK’nın eylemlerinin silahlı propaganda faaliyeti olarak tanımlanabileceğini belirtti ve eylemlerin Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında arttığını anlattı.

“Yılbaşından bu yana 64 şehit verdik” diyen Başbuğ, mayınlı ve el yapımı patlayıcılı saldırılarla mücadelenin zor olduğunu, Amerika’nın Irak’ta bu yüzden 3000’e yakın kayıp verdiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG