Erişilebilirlik

Lübnan'da Ölen BM Askerleri 6'ya Yükseldi


Lübnan’ın güneyinde meydana gelen patlamada, Birleşmiş Milletler barış gücü birliklerine bağlı altı askerin öldüğü, ikisinin de yaralandığı açıklandı.

İspanya Savunma Bakanlığı ölenlerden üçünün İspanyol, üçünün de Kolombiyalı olduğunu açıkladı.

Lübnan’daki barış gücü, İsrail ile Hizbullah gerillaları arasındaki savaşın ardından bölgeye gönderilmesinden buyana ilk kez kayıp veriyor. Türkiye’den askerlerin de dahil olduğu bulunduğu 13 bin kişilik kuvvet, İsrail-Lübnan sınırda devriye görevi yapıyor. Saldırıyı Lübnan hükümeti ve Hizbullah kınadı. Amerika ve Fransa dışişleri bakanları da saldırıyı kınayanlar arasında yer aldı.

Öte yandan, muzeydeki Trablusşam kentinde hükümet kuvvetleri ve İslamcı militanlar arasında çıkan çatışmada en az 10 kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, ölenler arasında, bir asker, bir polis, iki sivil ve en az altı militanın bulunduğunu belirtti. Çatışmanın, askerlerin Ebu Samra mahallesinde bir militanın evine düzenlediği baskın sırasında çıktığı açıklandı.

Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr, Perşembe günü Trablusşam yakınlarındaki Filistin mülteci kampında bir aydır devam eden çatışmaların bittiğini duyurmuştu.

İslamcı militanların kampta bıraktığı patlayıcıları etkisiz hale getirmeye çalışan üç Lübnan askeri, bombalardan birinin patlaması sonucu öldü.
XS
SM
MD
LG