Erişilebilirlik

Karzai NATO ve ABD Kuvvetlerini Suçladı


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO ve Amerikan birliklerini dikkatsiz davranmakla suçladı. Karzai, son 10 gün içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 90 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Dün NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Schaffer, sivillerin ölümüyle sonuçlanan NATO hava saldırısı konusunda soruşturma açılması çağrısında bulundu. Ancak Schaffer, olaydan Taleban militanlarını sorumlu tuttu. NATO Genel Sekreteri Taleban'ın sivilleri kalkan olarak kullandığını söyledi.

Perşembe günü Helmand vilayetinde yapılan hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 25 sivil hayatını kaybetmişti.

Geçen hafta yardım kuruluşları tarafından yapılan açıklamada, bu yıl içinde, çatışmalar sonucu 230 sivilin öldüğü belirtildi.

Bu arada, ülkenin doğusunda bir mayın temizleme şirketine çalışan 17 işçinin Taleban militanları tarafından kaçırıldığı açıklandı.

Pakistan'dan Koalisyon Birliklerine Suçlama

Pakistan askeri sözcülüğü, Afganistan'daki koalisyon birliklerinden Pakistan topraklarına roket atıldığını, saldırı sonucu dokuz sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pakistanlı yetkililer, NATO'dan açıklama istedi.

Bölgedeki NATO operasyonları sonucu 60 Taleban militanının öldürüldüğü öğrenildi.

XS
SM
MD
LG