Erişilebilirlik

Abbas: 'Hamas'la Diyalog Yok'


Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, Hamas ile hiçbir şekilde diyaloga girmeyeceğini açıkladı. Abbas, Filistin halkına hitaben yaptığı konuşmada, Hamas’ı kendisine karşı suikast planlayan bir terörist örgüt, militanlarını da ‘katiller’ olarak tanımladı. Abbas, Hamas’ın geçen hafta El-Fetih kuvvetleriyle çıkan çatışmalardan sonra Gazze’yi ele geçirmesini de “darbe” diye niteleyerek kınadı.

Bir Hamas temsilcisi iddiaları reddetti.

Gazze’de denetimi kaybeden El-Fetih, Batı Şeria’yı kontrolü altında tutuyor.

Öte yandan İsrail askerleri Gazze’de çıkan bir çatışmada 4 Filistinliyi öldürdü ve Hamas’ın ele geçirmesinden sonra bölgeye ilk hava saldırısını düzenledi. İsrail, iki roket rampasının hedef alındığını bildirdi.

İsrailli yetkililer de, Erez sınır kapısında mahsur kalan ve acil tıbbi yardıma muhtaç Filistinlilerin İsrail’e girmelerine izin vereceklerini açıkladı.

New York’ta da Birleşmiş Milletler Orta Doğu Temsilcisi Michael Williams, Hamas’ın Filistin yönetimi ile Mahmut Abbas’a yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtti ve uluslararası toplumu Filistin hükümetine siyasi ve maddi destek vermeye çağırdı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG