Erişilebilirlik

Premier Lig'e Üçüncü Türk Oyuncu


Türk milli takımı ve Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Tuncay Şanlı, İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough’ya transfer oldu. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren Tuncay, takımının yeni bir sözleşme önermesine rağmen, Avrupa’da top koşturmak istediğini söyleyerek, kendisine Avrupa takımlarından gelen teklifleri değerlendirmeye başlamıştı.

Tuncay ile, İngiltere Premier Lig takımlarından Birmingham ve Manchester City takımlarının ilgilendiği haberleri çıkmıştı. Ancak, kıta Avrupa’sının ünlü futbolcularını zaman zaman transfer etmesiyle tanınan Middlesbrough’un Tuncay ile aniden anlaşmaya varması futbol dünyası için bir sürpriz oldu. Tuncay ile görüşmek üzere İstanbul’a giden bir Middlesbrough heyeti, koşullarda anlaşma sağlayarak Tuncay’ı renklerine kattı. Middlesbrough, iki yıl once UEFA kupası finaline yükselmişti.

Fenerbahçe’nin ve milli takımın golcü oyuncusu Tuncay’ın Premier Lig’e transferi gerek Türk, gerekse İngiliz medyasında geniş yankı buldu. İngiliz basını, Tuncay’ın transferine sayfalarında geniş yer verdi. İngiliz basınında çıkan haberlerde, Tuncay’ın 2004 yılında şu anki Premier lig şampiyonu Manchester United ile oynanan maçta üç gol attığı hatırlatılarak, kendisinin oldukça golcü bir futbolcu olduğu vurgulandı.

The Daily Telegraph gazetesi, “Middlesbrough genel direktörü,Manchester United’a karşı 2004 yılında unutulmaz üç gol atan Tuncay’ı transfer için İstanbul’a uçtu,” şeklinde yazarken, The Guardian, “Tuncay Türkiye’de hayli tanınmış bir oyuncu. Türkiye’deki genel duygu, Middlesbrough’nun çok iyi bir transfer yaptığı şeklinde,” ifadesini kullandı. The Times gazetesi ise, “Middlesbrough, Tuncay’ı transfer ederek, takımdan bu sezon sonu ayrılan golcü oyuncuları Mark Viduka’dan doğan boşluğu çabuk doldurdu,” yorumunda bulundu. The Daily Mirror gazetesi ise, “Tuncay, Türk milli takım forması altında 43 maçta 14 gol ve Fenerbahçe’de oynadığı beş yıl boyunca da takımı için 154 maçta 59 gol attı. Tuncay, Middlesbrough’ya sürat ve enerji kazandıracaktır,” ifadesini kullandı. Ülkenin en çok satan gazetelerinden The Daily Mail ise, “Manchester United fatihi Tuncay Middlesbrough’da” başlığı ile verdiği haberinde, “Middlesbrough Tuncay’ı transfer ederek büyük ve beklenmedik bir adım attı,” şeklinde yazdı.

İngiliz gazeteleri, bazı diğer İngiliz kulüplerinin Trabzonspor oyuncusu Gökdeniz ile ilgilendiklerini de yazdılar.

Tuncay’ın, diğer Türk futbolcuları Tugay ve Emre’nin oynadığı İngiliz Premier Ligine katılmasıyla, dünyanın en ünlü ve renkli bu futbol liginde top koşturan Türk futbolcuların sayısı üçe çıkmış olacak.

XS
SM
MD
LG