Erişilebilirlik

Bush Papa'yla Görüştü


İtalya'yı resmen ziyaret etmek üzere Roma'da bulunan Başkan Bush, bugün (Cumartesi) Vatikan'da Papa Benedict'le görüştü.

Bush böylece 2005 yılında Papa olarak seçilen Kardinal Joseph Ratzinger'le ill görüşmesini yapmış oldu.

Papa'nın Bush'a, son günlerde Almanya'da yapılan G-8 zirve toplantısının sonuçları hakkında soru sorduğu bildirildi. Zirvede Afrika'ya yardım ve HIV/AIDS sorunuyla mücadele üzerinde geniş olarak durulmuş, ayrıca küresel ısınmayla mücadele yolları ele alınmıştı.

Başkan Bush'la Papa arasındaki ikili görüşmede Irak'taki savaş üzerinde de durulması bekleniyordu. Benedict'den önceki Papa, İkinci John Paul, Irak savaşına şiddetle karşı çıkmıştı.

Başkan Bush ve eşi Laura Bush bu sabah önce İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'yu ziyaret ettiler. Bush'un Başbakan Romano Prodi'yle yapacağı görüşmede özellikle Afganistan, Lübnan, İran, Balkanlar ve Kosova'daki gelişmeler üzerinde durulması bekleniyor.

İtalya başkentinde beklenen Bush aleyhtarı gösterilere hazırlık olarak sıkı güvenlik önlemleri alındı. Irak'ta Amerikan kuvvetlerinin varlığı ve İtalya'nın Afganistan'a asker göndermesini protesto amacıyla yapılacak gösterilere katılmak üzere binlerce kişinin trenlerle İtalya'nın değişik yerlerinden başkente geldiği bildiriliyor.

Güvenlik kaygıları nedeniyle, Bush'un bir grup Katolik din adamıyla, başkentin Travestere kesiminde yapılması planlanmış olan görüşme, Amerikan Büyükelçiliği'ne alındı.

Başkan ve eşi yarın (Pazar) Arnavutluk'un başkenti Tiran'a, daha sonra da Pazartesi günü Bulgaristan yöneticileriyle görüşmek üzere Sofya'ya gidecek. Bush, Sofya'dan, Pazartesi günü Washington'a dönecek.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG