Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi Kök Hücre Yasasını Geçirdi


Temsilciler Meclisi, kök hücre araştırmaları üzerindeki mevcut kısıtlamaları hafifleten yasa tasarısını onayladı. Başkan Bush’un yasayı veto edeceği bildirildi.

Senato aynı tasarıyı Nisan ayında onaylamıştı. Ancak Kongre’nin iki kanadında da lehte çıkan oy sayısı, Başkan Bush’un vetosunu aşmaya yetmeyecek.

Beyaz Saray, yasanın yürürlüğe girmesi halinde, Amerikan halkının vergilerinin insan ceninlerini imha etmek için harcanacağını öne sürdü.

Kök hücre elde etmek için insan ceninleri kullanılıyor. Kök hücrelerle her türlü dokunun üretilmesi mümkün ve bu dokuların nakil bekleyen hastaların hayatını kurtaracağı biliniyor. Ancak insan ceninlerinin imhasına, Amerika’daki dini çevreler karşı çıkıyor.

Bu arada alternatif kök hücre bulma çalışmaları sürüyor. Bilim adamları, fare derisi hücrelerinden kök hücre oluşturma yolu bulduklarını açıkladı. Araştırma, Amerikalı ve Japon bilim adamlarından oluşan üç ekip tarafından yürütüldü. Yeni araştırma şu ana kadar sadece fareler üzerinde denendi, ancak uzmanlar aynı tekniğin insanlar üzerinde de kullanılabileceğini söylüyor.
XS
SM
MD
LG