Erişilebilirlik

Sekizler Grubu Zirvesi Başladı


Almanya’nın Heiligendamm tatil kasabasında başlayan Sekizler Grubu zirvesinde, Başkan Bush Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le bugün görüşüyor. Görüşme Amerika’nın doğu Avrupa’ya füze yerleştirme planının yarattığı gergin ortamda yapılacak.

Putin füze sisteminin kurulması durumunda Rus füzelerinin de Avrupa’yı hedef alacağını açıklamıştı. Kremlin bunun, başvurabilecekleri yollardan sadece biri olduğunu belirtti.

Başkan Bush ise füze sisteminin Rusya için değil, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelere karşı düşünüldüğünü belirtmişti. “Rusya, düşman değildir. Rusya ile savaş halinde değiliz” diyen Bush, bu ülkenin bir askeri tehdit oluşturmadığını söyledi.

Sanayileşmiş ülkelerle Rusya liderini biraraya getiren Sekizler Grubu zirvesi Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, dün akşam konuk liderlere verdiği akşam yemeği ile çalışmalarına başladı. Dünyanın ısınma sorunu, gündemin en önemli konusu olarak belirlendi.

Bush ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirve öncesi yaptıkları görüşmede, Afrika’ya yardım ve küresel ısınmayla mücadele gibi konularda anlaşma şansı olduğunu belirtti.
XS
SM
MD
LG