Erişilebilirlik

Gates: 'Afganistan'da Asayiş Düzeliyor'


Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan’da Taleban saldırılarının artmasına rağmen, asayişin düzelme gösterdiğini açıkladı.

Kabil’de konuşan Gates, Afganistan’daki ilerlemenin yavaş olduğunu kabul etmekle birlikte “doğru yönde ilerleme” olduğunu söyledi. Gates Afganistan’daki temasları sırasında yerel liderler ve NATO komutanlarıyla görüşmeler yapacak.

Amerikalı bakanın varışından birkaç saat önce açıklama yapan Taleban, ülkedeki yabancı kuvvetlere karşı saldırılarını artıracaklarını duyurdu. Taleban sözcüsü, kendi güvenlikleri için Afgan sivillerden askeri konvoy ve üslerden uzak durmaları uyarısında bulundu.

Dün (Cumartesi) Afganistan’ın doğusunda bir NATO konvoyu pusuya düşürülmüş, bir asker ve bir Afgan çevirmen saldırıda ölmüştü. Saldırıda ayrıca yedi NATO askeri yaralandı.

Dün ayrıca Khost ilinde, NATO askerlerinin konvoylarını sollamaya çalışan bir araca ateş açtığı bildirildi. Bir yerel emniyet görevlisi, açılan ateş sonucu bir kız çocuğunun öldüğünü duyurdu. NATO ve Amerikalı yetkilier, olay hakkında henüz açıklama yapmadı.

XS
SM
MD
LG