Erişilebilirlik

İsrail Hamas Sorumlusunu Evinde Vurdu


Gazze’de üst düzey bir Hamas yetkilisinin evine düzenlenen İsrail hava saldırısında en az sekiz kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Filistinli militanların İsrail’e ardarda düzenlediği roket saldırılarını durdurmayı amaçlayan operasyon, İsrail güvenlik kabinesinin bugün (Pazar) yaptığı toplantıdan birkaç saat sonra düzenlendi. Kabine açıklamasında, İsrail ordusuna, roket saldırılarından sorumlu olduğu düşünülen Hamas ve İslami Cihad hedeflerini vurma yetkisi verildiği bildirildi.

Gazze’ye daha erken saatlerde düzenlenen bir başka hava saldırısında Hamas militanı olduğu sanılan üç kişi öldü. Diğer bir saldırıda da silah üretildiği sanılan bir imalathane hedef alındı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Çarşamba gününden bu yana Filistin tarafından kendi topraklarına 120 roket ateşlendiğini bildirdi.

Öte yandan Mısırlı arabulucular, rakip gruplar, El Fetih ve Hamas’ın ateşkes kurallarına bir süredir uyduklarını ve bir haftadır süren çatışmalara son verdiklerini duyurdu. Ateşkes bir hafta içince defalarca bozulmuştu.

XS
SM
MD
LG