Erişilebilirlik

Irak İslam Devleti: 'Amerikan Askerlerini Kaçırdık'


Irak’ta El Kaide’yle bağlantılı bir örgüt, bazı Amerikan askerlerini kaçırdığını bildirdi.

Irak İslam Devleti adlı örgüt, Cumartesi günü Bağdat’ın güneyinde düzenledikleri pusuda, devriye görevindeki dört Amerikan askeriyle bir Iraklı tercümanı öldürdüklerini, bazı askerleri de esir aldıklarını duyurdu.

Örgütün İnternet sitesinde yayınlanan açıklama, henüz doğrulanmadı.

Helikopterlerin desteğindeki yaklaşık 4 bin kadar Amerikan askeri, Bağdat’ın güneyindeki Sünniler’in yaşadığı “ölüm üçgeni” olarak anılan bölgede kayıp askerleri arıyor. Amerikalı askeri sözcü Tümgeneral William Caldwell, askerleri bulmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Öte yandan Irak’ın kuzeyinde, Kürtler’in kontrolündeki bölgede, Erbil'in güneyinde bulunan Mahmur kasabasında Irak Kürdistan Demokratik Partisi bürosunu hedef alan saldırıda en az 50 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Bir intihar saldırganının, bomba yüklü bir kamyonu KDP bürosuna sürdüğü saldırıda, Mahmur belediye başkanının yaralandığı belirtildi.

Bağdat'ta da, Sadriye Pazarı yakınında park edilmiş, bomba yüklü bir otomobilin patlaması en az 17 kişinin ölümüne, yaklaşık 40 kişinin yaralanmasına yolaçtı. Aynı bölgede daha önce girişilen saldırıların Sünni militanlar tarafından düzenlendiği bildirilmişti.

XS
SM
MD
LG