Erişilebilirlik

ABD'de Askeri Üsse Saldırı Planı


Amerika’nın New Jersey eyaletindeki Fort Dix askeri üssüne saldırı planladıkları iddiasıyla, aralarında bir de Türk’ün de bulunduğu, 6 kişi tutuklandı.

Tutuklanan Serdar Tatar adlı Türk’ün önce Amerika’da kaçak oturduğu bildirildi, fakat daha sonra yapılan açıklamada, oturma iznine sahip olduğu belirtildi. Dün Camden kentinde mahkemeye çıkarılan sanıklar Amerikan askerlerini öldürme girişiminde bulunmaktan yargılanıyor. Yetkililer 6 sanığın otomatik silahlarla üsse girip mümkün olduğunca çok asker öldürmeyi planladıklarını öne sürüyor. Türk vatandaşı dışındaki tutuklulardan dördünün eski Yugoslavya ülkeleri, diğerinin ise Ürdünlü olduğu bildirildi.

Star Ledger adlı bir yerel gazete, zanlıların saldırı için yaptıkları İslamcı propagandayı bir videokasete kaydettiğini ve kaseti DVD’ye kopyalatmak için gittikleri mağazada çalışan görevlinin ihbarı üzerine yakalandıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan savcı, tutukluların uluslararası bir terör örgütüne bağlı olup olmadıkları konusunda ellerinde kanıt bulunmadığını bildirdi. Bununla birlikte savcı Christopher Cristie, sanıkların bu örgütlerden etkilenmiş olabileceklerine inanıyor. Savcı, “radikal İslamcı” olarak tanımladığı zanlıların, kendi hücreleri olduğunu ve bunun da yeni bir terörist örgüte işaret ettiğini belirtti.

Tutuklanan Türk Serdar Tatar’la ilgili ayrıntıları, New York muhabirimiz Elif Özmenek hazırladı. Elif Özmenek'in haberi ve New York Emniyet Müdürü Danışmanı Erhan Yıldırım 'la yaptığı söyleşiyi yukarıdaki Windows Media bağlantısı üzerinden dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG