Erişilebilirlik

'Cumhuriyet' Mitingleri Devam Ediyor


Manisa, Çanakkale ve Marmaris'te bugün "Cumhuriyet mitingleri" yapıldı. Onbirlerce kişinin katıldığı mitinglerde, sol partilere ''birleşin'' çağrısı yapıldı.

Manisa

Manisa'daki mitinge binlerce kişinin katıldığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını geri çekmesini isteyen ve Çankaya'da türban istemediklerini belirten sloganlar attıkları görüldü.

Mitinge çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım oldu.

CHP’li milletvekillerinin miting alanına geldiğinin anons edilmesi üzerine kalabalık “birleşin” sloganları attı.

Miting nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç'ın Manisa'daki evi çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

1600 polisin görev yaptığı miting yaklaşık 5 saat sürdü. Emniyet yetkilileri mitinge yaklaşık 80 bin kişi katıldığını, ancak göstereiyi düzenleyenler katılımın bu rakamın çok daha üstünde olduğunu söylediler.

Çanakkale

Çanakkale'deki miting Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlendi.

Miting sırasında ir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, “Türk ulusu haykırıyor, yalvarıyor diyor ki; biz Türk ulusu olarak her türlü özveriye hazırız. Biz ulusalcı sol partilerden biraz özveri istiyoruz. Ulusalcı sol partiler bir çatı altında birleşmenizi bekliyoruz. Çok bekleyemeyiz, zaman dar. Birleşmezseniz bunun vebalini ödeyemezsiniz. Meydanlar bunun için toplanıyor” şeklinde konuştu

Marmaris

Bugün ayrıca Marmaris'te de "Cumhuriyete Sahip Çıkalım" sloganı altında, laikliği savunma amacıyla bir miting yapıldı.

Yaklaşık 7 bin kişinin toplandığı alanda Onuncu Yıl Marşı söylendi. Gezi tekneleri de sirenleriyle, etkinliğe destek verdi. Yapılan konuşmalarda Cumhuriyet ve laikliğe bağlı kalınacağı vurgulandı.


XS
SM
MD
LG