Erişilebilirlik

Clinton ve Giuliani Önde


Amerika’da yapılan son kamuoyu yoklamaları başkan aday adayları arasında Hillary Clinton ile Rudy Giuliani’nin önde gittiğini gösteriyor. Demokrat Parti üyelerinin yüzde 32’si oyunu adaylardan Senatör Clinton’a; yüzde 18’i ise Senatör Barack Obama’ya verdi.

Cumhuriyetçi Partililer arasında ise, eski Newyork Belediye Başkanı Giuliani’nin oyların yüzde 27’sini, en yakın rakibi Senatör John McCain ise yüzde 19’unu aldı.

Son kamuoyu yoklamaları, dün gece 10 Cumhuriyetçi partili başkan aday adayı arasındaki ilk açık oturumdan önce yapıldı. Televizyondan naklen yayınlanan açık oturum Los Angeles yakınındaki Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi’nde yapıldı.

Cumhuriyetçi partili başkan adayları dün gece yapılan ilk tartışmalarında Irak savaşını destekledi. Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani terörizm karşısında gerilemenin çok büyük bir hata olacağını söyledi.

Arizona Senatörü John McCain de Amerika’nın Irak savaşını mutlaka kazanması gerektiğini, çekilme durumunda büyük bir kargaşa ve soykırıma yol açılacağını bildirdi.

Bu arada eski Massachusettes Valisi Mitt Romney askerlerin en kısa zamanda geri getirilmesi gerektiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG