Erişilebilirlik

'Mahkeme Kararını Kastetmedim'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah parti grup toplantısında “demokrasiye kurşun sıkıldı” ifadesini kullanırken, Anayasa Mahkemesi kararını kastetmediğini açıkladı.

Erdoğan bu sabahki konuşmasında, Anayasa Mahkemesi'nin kararını saygıyla karşıladıklarını söyledikten sonra “Cumhurbaşkanı’nın Meclis'te seçilmesinin önü bloke edilmiştir” demiş ve şöyle devam etmişti: “Bu, demokrasiye sıkılmış bir kurşundur. Bu, halkın çoğunluğunu teslim ettiği iradeyi, azınlığın iradesine mahkum etmektir.”

Anayasa Mahkemesi’nin, Erdoğan’ın ifadelerinin “sorumsuzca olduğunu” belirten açıklamasından sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şöyle konuştu: “O ifade tamamıyla Sayın Baykal’ın ifadelerine yönelik benim kullandığım ifadedir. Dikkat ederseniz ben o ifadeyi kullanırken karara yönelik kullanmıyorum. ‘Bu demokrasiye sıkılmış kurşundur’ diyorum ve önünde de Sayın Baykal’ın daha önce ‘çatışma yaratır’ ifadelerini kullandıktan sonra lafı oraya getiriyorum. Yoksa Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duyduğum ifadesini başında niye kullanayım? Başında da onu kullanmıştım. Bu karar verilmiştir buna saygı duymak zorundayız. Şu anda da hemen geldik hodri meydan erken seçime gidelim dedik.”

XS
SM
MD
LG