Erişilebilirlik

Kongre Başkan'a Baskıyı Arttırıyor


Kongre üyeleri Irak’tan askerin çekilmesi için takvim belirleyen yasayı Başkan Bush’un veto etmesinden sonra izleyecekleri tutumu belirliyor.

Tasarının dün Senato’da kabul edilmesinden sonra Cumhuriyetçi azınlık grubunun Başkanı Mitch McConnell gazetecilere, bu konudaki ilk görüşmelerin başladığını açıkladı. McConnell Cumhuriyetçiler’in çıkartılacak yeni askeri harcama yasasında asker çekme takvimini belirleyen bir hükmün yer almaması için çalışacaklarını belirtti.

Cumhuriyetçi John Boehner ise, vetodan sonra Cumhuriyetçiler olarak Demokratlar’la oturup konuşacaklarını söyledi. Ancak bu üye de, asker çekme takvimi belirleyerek generallerin elini kolunu bağlamaya karşı olduklarını bildirdi.

Demokrat Partili çoğunluk grubunun Başkanı Harry Reid Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile düzenledikleri basın toplantısında Başkan Bush’dan kararını bir kez daha düşünmesini isteyeceklerini söyledi.

Demokratlar’ın düşündüğü yollar arasında, sadece iki aylık bir askeri harcama yasası yaparak başkana göndermek de yer alıyor.

XS
SM
MD
LG