Erişilebilirlik

Üniversitede Dersler Başlıyor


23 yaşındaki son sınıf öğrencisi Cho Seung-Hui'nin geçen Pazartesi günü 32 kişiyi öldürdüğü, Virginia eyaletinin Blacksburg kasabasındaki Virginia Teknik Üniversitesi ya da resmi adıyla Virginia Politeknik Enstitüsü ve Eyalet Üniversitesi'nde cinayetler nedeniyle ara verilen derslere yarın yeniden başlanıyor.

Üniversitesi yöneticileri, öğrencilere, sömestrin geri kalan bölümünde okula dönmeyip, katliamdan önceki notları esas alınarak derecelendirilmeyi kabul etme seçeneğini tanıdı.

Bu arada, öldürülen öğrenci ve öğretim üyeleri için Amerika'nın değişik yerlerinde ve dış ülkelerde cenaze ve anma törenleri yapılıyor.

Ölen öğrenci ve öğretim üyeleri arasında, Amerikalılar dışında, Mısır, Endonezya ve İsrail vatandaşları bulunuyor. Toplu cinayetleri işledikten sonra intihar eden katil öğrenci ise, Amerika'da sürekli oturma vizesi olan bir Güney Kore vatandaşıydı.

Başkan Bush, Cumartesi günleri yaptığı haftalık radyo konuşmasını dün, üniversite kampüsündeki katliama ayırdı ve olayın bütün ulusu yasa boğduğunu söyledi. Bush ve eşi Laura Bush, hafta içinde başkent Washington'a yaklaşık 390 kilometre uzaklıktaki Blacksburg'a giderek kampüste yapılan ilk anma törenine katılmıştı.

Bush'un dün akşamki yıllık Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde her zaman olduğu gibi şakalar yapmayı, üniversite kampüsündeki katliam nedeniyle reddettiği bildirildi.

Virginia Eyalet Valisi Timothy Kaine olayı incelemek üzere bir bağımsız komisyon atadı. Başkan Bush da federal devlet kurumlarına, bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri belirlemeleri için talimat verdi.

Katil öğrenci Cho Seung-Hui'nin ailesi tarafından Cuma günü yapılan yazılı açıklamada ailenin derin bir üzüntü ve çaresizlik içinde olduğu, Cho'nun böylesine kanlı bir eyleme girişebileceğini hiçbir zaman düşünemediği belirtildi.

Cho 8 yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika'ya göçmen olarak gelmişti. Güney Kore liderleri cinayetleri kınadı ve ülkenin çeşitli yerlerinde Cho'nun kurbanları için anma törenleri düzenlendi.

XS
SM
MD
LG