Erişilebilirlik

Iraklı Mülteciler İçin Uluslararası Konferans


Birleşmiş Milletler mülteci örgütü, Irak’taki insani krize dikkat çekmek amacıyla bu hafta Cenevre’de bir uluslararası konferans düzenleyecek.

Örgüt sözcüsü Ron Redmond, dört milyon Iraklının evlerinden edildiğini ve komşu ülkelerin bu mültecilerle ilgilenmek için yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Redmond, insani yardım görevlilerinin güvenlik kaygısından dolayı Irak’ta görev yapamadığına da dikkat çekti.

Mülteciler Yüksek Komiserliği, Salı ve Çarşamba günü yapılacak konferansa 60 kadar ülkenin katılacağını, ancak konferansta mali yardım vaadi verilmesinin beklenmediğini belirtti. Örgüt yetkilileri, yardım etmek isteyen devletlerin, Iraklı mültecileri barındıran Ürdün ve Suriye gibi ülkelerle temasa geçmesini öneriyor.

Irak’ta süregelen etnik ve mezhep çatışmaları her gün, bu ülkede yaşayan 40 ila 50 bin kişinin evlerinden kaçmasına yolaçıyor.

Sözcü Ron Redmond, yardım etmek isteyen devletlere, Iraklı mültecileri ülkelerine dönmeye zorlamak yerine onlara kalacak yer sağlamaları çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG