Erişilebilirlik

Irak Parlamentosunda İntihar Saldırısı


Irak parlamento binasında düzenlenen bombalı intihar saldırısında üçü milletvekili 8 kişi öldü, 20'yi aşkın kişi yaralandı.

Amerikan askeri sözcüsü, bir intihar bombacısının çok sıkı korunan Yeşil Bölgedeki binanın kafeteryasında kendisini havaya uçurduğunu açıkladı.

Irak meclis başkanı Mahmut Meşadani, parlamentonun yarın terörizmi lanetlemek için olağanüstü toplanacağını söyledi.

Ölen milletvekillerinden birinin Sünni Ulusal Diyalog Partisi'nden Muhammed Evat olduğu diğerinin kimliğinin ise henüz belirlenmediği bildiriliyor.

Öte yandan Dicle nehri üzerindeki bir köprüde kamyona yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 8 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Patlamada çelik köprü parçalanıp çökerken sabah işe gitmekte olan çok sayıda araç nehre uçtu. Kurtarma ekipleri, nehirde düşen araçlardan sağ kurtulan olup olmadığını araştırıyor.

Amerika Saldırıyı Kınadı

Amerika Irak meclis binasında düzenlenen bombalı intihar saldırısını kınadı ve saldırıdan bu ülkeye barış ve istikrar gelmesini önlemeye çalışan teröristleri suçladı.

Başkan Bush, Amerika’nın Irak’ın yanında olduğunu, bu ülkenin genç demokrasisinin ayakta kalması ve kendini savunması için yardıma devam edeceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da, teröristlerin Irak halkının demokrasi hayallerini yıkmaya çalıştığını kaydetti. Rice, Bağdat’ta asayişi sağlama sürecinde zor günler yaşanabileceğine işaret etti.

XS
SM
MD
LG