Erişilebilirlik

Pakistan'da Şeriat Çağrısı


Pakistan’da bir imam, kendi camisinde şeriat mahkemesi kurduğunu açıkladı.

İslamabat’taki Kızıl Camii’nin imamı Mavlana Abdül Aziz, caminin basılması durumunda militanlarının intihar saldırılarına girişeceğini söyledi.

İmam Aziz İslamiyet’e aykırı alışkanlıklarla mücadele için şeriat mahkemelerinin şart olduğu görüşende.

Camii önünde binlerce taraftarına hitap eden Aziz, hükümetle çatışmaya girmek istemediğini ancak caminin basılmasına seyirci kalmayacağını söyledi.

İmam, müzik yayınları ve İslamiyet’e aykırı bulduğu diğer ürünlerin satışının yasaklanması için hükümete bir ay süre tanıdı.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ise, imam ve taraftarlarının yasaları çiğnemelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Dün ise, yüzlerce kadın, Kızıl Camii önünde toplanarak caminin şeriatçılar tarafından merkez olarak kullanılmasını protesto etti.

Kadınlar resmi makamlardan camideki faaliyete müdahale edilmesini istiyor.

Pakistan’da bir süre önce bir din okulunun kız öğrencileri bir genelev patronuyla iki polisi rehin aldı.

Öğrencilerin okul yakınlarındaki genelevin sahibini kaçırmasıyla başlayan olaylar, polislerin duruma müdahale etmesiyle büyüd

4 öğretmenin adam kaçırma suçundan tutuklanmasına tepki gösteren yüzlerce kız öğrenci, bir polis aracının önünü keserek iki polisi rehin aldı.

Daha sonra polislerle öğretmenler değiş tokuş edildi ve tövbe ettiğini açıklayan randevu evi sahibiyle sermaye olarak kullandığı kızı ve gelini öğrenciler tarafından serbest bırakıldı.

XS
SM
MD
LG