Erişilebilirlik

'Ordunun Irak İçin Yeterli Parası Var'


Kongre Araştırma Birimi’nin bir raporu Amerikan ordusunun Irak'taki operasyonlarını Temmuz ayı sonuna kadar yürütmek için yeterli parası olduğunu gösterdi.

Amerikan Kongresi’ne bağlı partilerüstü araştırma dairesinin Amerikan hükümeti için yaptığı araştırmaya göre, Amerikan ordusu, Mayıs sonuna kadar Irak'ta doğrudan savaş operasyonlarını yürütmek için gerekli fona sahip. Yetkililer, Mayıs ayından sonra da doğrudan savaş dışı, sivil faaliyet için ayrılmış olan bütçeden askeri amaçlar için ödenek aktarımı yapabileceklerini söylüyor.


Haber Başkan Bush ve bazı Kongre üyelerinin acil ek bütçe tasarısı Kongre’den geçmediği takdirde, savaş için ayrılmış ödeneğin tükeneceği yolundaki açıklamalarıyla çelişiyor.

Kongre ek ödenek tasarılarını onaylamış bulunuyor. Ancak hem Senato hem de Temsilciler Meclisindeki Demokrat Parti çoğunluğunun oylarıyla bu tasarılara, Irak’taki Amerikan askerlerinin 2008 yılı içinde geri çekilmesini öngören hükümler eklendi. Tasarıların yasalaşması için Meclis ve Senato'nun kabul ettiği şekilleri arasındaki farkların giderilmesi gerekiyor.

Ancak Başkan Bush askerlerin Irak'tan çekilmesi konusunda belirli bir tarih içeren tasarıları veto edeceğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG