Erişilebilirlik

Kral Abdullah: 'ABD İşgalci'


Suudi Arabistan Kralı Abdullah Amerika’nın Irak’taki varlığını, yasadışı bir yabancı işgal olarak niteledi ve mezheplerarası cinayetlerin ülkeyi iç savaşa sürüklediğini söyledi. Kral bu görüşünü Arap Birliği’nin Riyad’daki toplantısında yaptı.

Amerika’nın en yakın müttefiklerinden biri olan Suudi Arabistan’ın Amerika’yı eleştirmesi sürpriz yarattı.

Öte yandan Tel Afer kentinde, Sünnilerin oturduğu bir mahalleye girişilen saldırıda 70 kişi öldü. Sağlık görevlileri, öldürülen kişilerin başlarından vurulduklarını bildiriyor.

Iraklı yetkililer, saldırıya Şii polislerin de katıldığını açıklarken, Irak ordusu kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Saldırının, bir gün önce Şiileri hedef alan bombalı saldırılara misilleme olduğu sanılıyor. Bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda en az 60 kişi hayatını kaybetmiş, yüzü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan Felluce’de araçlarına zehirli gaz yükleyen intihar bombacıları hükümet merkezine saldırdı. Amerikan ordusu saldırının püskürtüldüğünü ancak çatışmada 15 Amerikalı ve Iraklı askerin yaralandığını açıkladı. Ayrıca gazdan zehirlenen çok sayıda Iraklı asker ve polis tedavi altına alındı.
XS
SM
MD
LG