Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar:  Ölü Sayısı 40'ı Geçti


Irak'ın değişik yerlerinde bugün girişilen intihar saldırılarında ölenlerin sayısı 40'a yaklaşıyor.

Bağdat'ın güneyinde, çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı Dora'da, bomba yüklü kamyonla girişilen intihar saldırısında 20 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Polisin verdiği bilgiye göre, tuğla yüklü bir kamyonla bir polis karakolunun önüne gelen saldırgan, burada kamyona havaya uçurdu. Patlamada 14 polis memuruyla karakolda gözaltında tutulmakta olan kişilerden bazıları öldü.

Yine bugün (Cumartesi) Bağdat'ın güneyindeki bir Şii camisi yakınında bomba yüklü kamyonla girişilen intihar saldırısında da en az 9 kişi öldü, 40'dan fazla kişi yaralandı.

Kuzeydeki Tel Afer'de ise bir intihar saldırganı, bir pazar yerinde üzerindeki patlatınca 10 kişi hayatını kaybetti.

Amerikan askeri yetkilileri ise batıdaki El Anbar vilayetinde bir araçla kaçmaya çalışan üç silahlı teröristin, Amerikan uçaklarından açılan ateşle öldürüldüğünü bildirdi. Döndüncü bir teröristin ise intihar ettiği bildirildi.

Irak'ın çeşitli yerlerinde yapılan operasyonlarda 13 terörist zanlısının ele geçirildiği açıklandı.

Bu arada Bağdat'ta devriye görevi yapmakta olan bir Amerikalı askerin dün yol kenarına yerleştirilmiş bombayla öldürüldüğü bildirildi. Yine dün, El Anbar vilayetinde de bir Amerikan askeri öldü.

Bağdat'ta dün bombalı intihar saldırısına hedef olan ve ameliyat geçiren Irak Başbakan Yardımcısı Selam el Zubayi'nin durumunun iyi olduğu açıklandı. Saldırıda El Zubayi ağır yara alırken altı kişi ölmüştü. Saldırıyı, Başbakan Yardımcısının koruma görevlilerinden biri düzenlemiş ve kendisi de ölmüştü.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, devlet televizyonuna bugün yaptığı açıklamada saldırganın, bombaları, Başbakan Yardımcısının ofisine nasıl soktuğu konusunda soruşturma yapıldığını söyledi.

XS
SM
MD
LG