Erişilebilirlik

Al Gore'dan 'Küresel Isınma' Uyarısı


Amerika’nın eski Başkan yardımcılarından Al Gore bir Kongre toplantısında, küresel ısınmanın çok acil bir tehlike olduğunu söyledi.

Kongre’nin Enerji, Bilim ve Teknoloji ortak komisyonunda yaptığı konuşmada Al Gore, Çin ve Hindistan’ın atmosfere karbon gazı salımlarını sınırlamaları için baskı yaparak, Amerika’nın liderlik göstermesini istedi.

Bazı Kongre üyeleri Gore’un çevreci çalışmalarını övdü ve insanoğlunun çevre üzerindeki etkisi konusunda, tüm dünyada giderek artan bir bilinçleneme olduğunu belirtti.

Bazı Cumhuriyetçi üyeler ise, Gore’un önerilerinin parasal maliyetini sorguladı, ve karbon salımlarının sınırlanmasını sağlayacak önlemlerin, kalkınma yolundaki ülkelerce uygulanmamasını eleştirdi.

Al Gore 20 yıl önce Senatör olduğu sırada dünyanın ısınması konusunda ilk Kongre toplantısının yapılmasını sağlamıştı. Gore, o tarihten bu yana çevre koruma çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Eski Başkan yardımcısının dün Kongre’de yaptığı değerlendirmeler, bu yıl en iyi belgesel film dalında Oscar alan ve Gore’un kendi yapımı olan Uygunsuz Gerçek adlı filmle de beyaz perdeye aktarıldı.
XS
SM
MD
LG