Erişilebilirlik

Ban el Maliki'yle Görüştü


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Bağdat’ta Başbakan Nuri el Maliki ile görüşürken şiddetli bir patlama meydana geldi.

Ban ve Maliki’nin ortak basın toplantısı sırasında çok sıkı korunan Yeşil Bölgeye roket ya da havan mermisi atıldığı sanılıyor. BM Genel Sekreterinin patlama sırasında şaşırdığı ve sarsıldığı gözlendi.

Amerikan ordusu Bağdat ve el Anbar ilinde dünkü operasyonlar sırasında 3 Amerikan askerinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

Öteyandan Amerikan ordusu, Ocak ayında 5 Amerikan askerinin öldürülmesi olayıyla doğrudan ilişkili Kazai örgütüne üye bazı kişilerin Basra ve Hilla’da tutuklandıklarını açıkladı.

Amerikan üniforması giymiş saldırganlar Kerbela’da kontrol noktasından serbestçe geçtikten sonra bir üssü basmıştı. Çatışma sırasında bir Amerikan askerini öldüren saldırgan 4 askeri de kaçırmıştı. Kaçırılan Amerikan askerlerinin daha sonra yolda cesetleri bulunmuştu.

Bu arada, Iraklı bir üst düzey yetkili, bazı direnişçi gruplarla birkaç aydan beri silah bırakmaları için görüşme yapıldığını açıkladı.


XS
SM
MD
LG