Erişilebilirlik

Papadopulos'tan Talat'a Çağrı


Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos, Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, 8 Temmuz 2006 anlaşmasını uygulama çağrısında bulundu. Öneriyi reddeden Talat, Papadopulos’un “manipülasyon atağına geçtiğini” kaydetti.

8 Temmuz anlaşması, iki Kıbrıslı lider ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin o zamanki Kıbrıs Özel Temsilcisi İbrahim Gambari arasında, tampon bölgedeki görüşmede imzalanmıştı.

Anlaşma, kişilerin günlük hayatlarını etkileyen konuları görüşmek üzere teknik komitelerin kurulmasını; ayrıca, Kıbrıs sorununun özüne ilişkin konularda çalışma grupları oluşturulmasını öngörüyordu.

Bir açıklama yayınlayan Papadopulos, 8 Temmuz anlaşmasıyla ilgili olarak son günlerde bazı olumlu gelişmeler olduğunu ve anlaşmanın sonuç vermesini umduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Talat, Rum kesiminin Brüksel’de ele alınan ve Türk tarafını ilgilendiren Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü engellemek amacıyla böyle bir çıkış yaptığını savundu.

XS
SM
MD
LG