Erişilebilirlik

Emre Aklandı


Gerek İngiliz, gerekse Türk spor medyasını yılbaşından bu yana yakından ilgilendiren soruşturma nihayet sonuçlandı. İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, duruşmada kişisel savunmasını yapan Emre Belözoğlu’na ilişkin suçlamanın kanıtlanamadığına karar verdi. Böylece Emre 80 gündür devam eden ve yoğun medya ilgisine maruz kalan bu olay sonucunda rahat bir nefes almış oldu. İngiliz basını Emre’nin aklanma kararına geniş yer verirken, Ada’da futbol geleceği tartışılan Emre, Newcastle takımında top koşturmaya devam edeceğini açıkladı.

Emre, Türk sporseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Emre, Türk milli takımında oynamasının yanı sıra daha önce Galatasaray ve İtalya’nın İnter Milan takımlarında top koşturmuştu. 2005 yılında Newcastle’a transfer olan Emre, hakkındaki aklanma kararının açıklanmasının ardından, “ben hiçbir zaman ırkçı olmadım. Irkçılığı lanetliyorum,” dedi ve İngiliz Futbol Federasyonu’na yaptığı adil duruşmadan dolayı teşekkür etti. İngiltere Futbol Federasyonu, Newcastle’ın Everton kulübü ile yaptığı maçta Everton’lu bir oyuncuya sözlü sataşmada bulunduğu gerekçesiyle Emre hakkında soruşturma açmıştı. Soruşturma futbolun beşiği İngiliz futbol tarihinde bir ilk olması nedeniyle büyük ilgi çekmişti.

Olayın başından beri Emre’ye büyük destek veren ve suçlu bulunması durumunda istifa edeceğini açıklayarak kendi kariyerini de tehlikeye atan antrenörü Glenn Roeder, “birlikte çalıştığı süre içinde Emre’de hiçbir zaman ırkçılık eğilimi görmediğini” söyledi. Newcastle kulübü, Emre’nin duruşmasına kulüp başkanı Freddy Shepherd dahil çok güçlü bir heyetle katıldı.

Emre, kararın açıklanmasının ardından Türk milli takımının Avrupa Şampiyonası elemelerinde Yunanistan ve Norveç’e karşı oynayacağı maçların aday kadrosuna katılmak üzere Türkiye’ye gitti. Emre’nin hocası Roeder, Türk milli takım maçlarının Emre’nin formunu yeniden kazanması ve maç eksiğini gidermesi için çok yararlı olacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG