Erişilebilirlik

Askerler Tasarı Konusunda Kaygılı


ABD Silahlı Kuvvetleri mensuplarına hitap eden 'Stars and Stripes' gazetesi, Ermeni soykırım tasarısının kabulü halinde, İncirlik üssünün ve Türk hava sahasının kullanımının sınırlandırılabileceğini bildiriyor.

Haberde görüşlerine yer verilen Amerikalı komutanlardan Tümgeneral Robertus Remkes, Irak ve Afganistan'daki operasyonların bundan olumsuz etkileneceği konusunda kaygılı olduğunu söyledi.

'Stars and Stripes,' adlı gazete, yurt dışında görev yapan Amerikalı askerlere ve asker ailelerine dağıtılması için, Amerika Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmış bağımsız bir yayın organı.

'Amerika'nın Çıkarlarına Zarar Verir'

Geçen hafta da Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, Avrupa Alt Komisyonunda bir sunum yapan Avrupa ve NATO politikasından sorumlu Savunma Bakan Yardımcılarından Daniel Fata, Türkiye’nin Amerika’nın Terörle Mücadele politikasına verdiği desteğin önemli olduğunu; böyle bir tasarının kabulünün de bunu tehlikeye atacağını söyledi.

Tasarının kabulünün Amerika’nın çıkarlarına büyük zarar vereceğini belirten Fata, ikili ilişkilere kalıcı bir darbe vuracağını kaydetti.

XS
SM
MD
LG