Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırı: 4 Ölü


Irak’ın İskenderiye kentinde bugün düzenlenen bombalı saldırıda en az 4 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

Polis, bombanın park edilmiş bir araca yerleştirildiğini ve bir kamu fabrikasında çalışan işçileri taşıyan otobüsün geçtiği sırada patlatıldığını kaydetti. Bağdat’a 50 kilometre uzaklıktaki İskenderiye’de özellikle Sünni direnişçiler aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Bu arada Amerikan ordusu, koalisyon kuvvetlerinin, Musul’da bir Irak askerini öldürdüğünü, üçünü de yaraladığını açıkladı. Amerikalı yetkililer, askerin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını, ancak koalisyon güçlerinin, bir baskın operasyonu sırasında iki binadan üzerlerine ateş açılması üzerine, kendilerini savunma amacıyla karşılık verdiklerini bildirdi.

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, iki haftadır tedavi gördüğü Ürdün’den Irak’a döndü. Talabani’ye aşırı yorgunluk ve su kaybı teşhisi konmuştu. Başkan Bush ise bugün Vaşington’da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abd El Mehdi’yle görüşüyor.

Irak’la ilgili bir diğer gelişme ise Romanya’dan geldi. Devlet Başkanı Traian Başesku, Irak’taki 600 askerden 100’ünü geri çağırmayı planladığını açıkladı. Basra’da görev yapan 100 askerin yıl sonunda ülkelerine geri dönmeleri bekleniyor.

XS
SM
MD
LG